Varför göra tandblekning?

Varför inte göra en tandblekning är en bättre fråga.

Vem vill inte ha ett vitt leende, och våga le riktigt stort. Numera kan du bleka dina tänder själv med hjälp av två munskenor som är formbara, och det tar bara 30–60 minuter. Du ska göra denna process dagligen tills du fått den effekt du önskar. Vill du gå till din tandläkare och bleka tänderna kan du givetvis göra det också.

Hur fungerar tandblekning?

En tandblekningsprocess bleker de missfärgningar du har på tandemaljen. De blekningsmetoder som i dag finns ute i handeln är av exakt samma sort som tandläkarna använder, och det är både en skonsam och effektiv metod. Gelens aktiva ingredienser bryts ned och preparerar syret som finns på de missfärgade sedimenten och gör tänderna vita. Det har gjorts kliniska tester under flera år som kommit fram till att metoden är exemplarisk.

Varför blir tänderna missfärgade?

Med åldern blir allas tänder gulare, men det beror även mycket på vilken sorts mat du äter, om du dricker mycket te, kaffe, vin och läsk. Rökare och snusare brukar alltid få gula tänder. Nu när du kan bleka dina tänder smidigt behöver du inte gå omkring och skämmas för att du har gula tänder. Om du gör en blekning kommer den att hålla i många år, och när du sedan ser att tänderna börjar gulna igen, gör du bara om behandlingen.

Får alla samma resultat?

Alla kan få vita, fina tänder men det tar inte lika lång tid. Ju mer missfärgade dina tänder är desto längre tid tar det. Missfärgade tänder behöver inte alltid bero på kost och rökning, utan kan vara genetiskt. Då är det vanligt att flera behandlingar behövs, men det är det värt för att få ett vackert vitt leende. Därför kan alla med lite tålamod få samma resultat.

Hur fungerar blekningsgelen?

Gelen innehåller varken karbamidperoxid, väteperoxid eller animaliska restprodukter. Dessa produkter är annars mycket vanliga i andra tandblekningsgeler för tandblekning hemma. Den här nyare och bättre metoden frisätter istället syret som gör motstånd mot de organiska fläckarna och tändernas missfärgningar, och oxiderar dem. På så sett blir tänderna vitare utan att bli skadade.

Kan alla bleka sina tänder?

Innan du bleker dina tänder, rekommenderas att du först besöker din tandläkare och kontrollerar så att du inte har problem med ditt tandkött eller har hål i dina tänder. Du bör inte vara yngre än 18 år, inte vara gravid eller amma. Skulle du vara överkänslig mot något ämne i gelen bör du inte bleka dina tänder. Gelen innehåller inga ämnen som annars ger upphov till ilningar, som till exempel väteperoxid, så du behöver inte oroa dig för att få ilande tänder. Låter det som något som passar dig, kör igång och lycka till med ditt nya vitare leende.