Tips vid valet av vitvaror vid köksrenoveringen

Vid en köksrenovering är det vanligt att byta ut vitvaror i köket och exempelvis installera diskmaskin om det inte fanns tidigare. Vitvaror finns i alla tänkbara prisklasser men även olika design. Valet av vitvaror påverkar inte bara kökets utseende utan även komfort. Även om det kostar en del att byta ut äldre vitvaror kan det löna sig i längden. Moderna vitvaror drar mindre ström och på så sätt bidrar bytet till att sänka energikostnaderna. När du renoverar köket och tar hjälp av ett byggföretag kan företaget i regel hjälpa dig med inköpet. Glöm inte heller att budgetera vitvarorna i samband med att du budgeterar för hela köksrenoveringen. Det går också att köpa vitvaror separat och därför får du här lite tips inför köpet.

 

Inventera dina behov innan du köper

Beroende på livssituation kan behovet vara olika. En familj behöver i regel större kyl och frys än det mindre hushållet. Men även om ni är ett mindre hushåll kan det vara en god idé att köpa lite större. Dels då livssituationen kan ändra sig och dels för att höja värdet vid en eventuell försäljning. Det är också viktigt att noggrant mäta upp var du tänkt placera till exempel kyl och frys. Det gäller även höjden då många uppskattar att kunna ha ett skåp för förvaring ovanför kylen och frysen. Inbyggd ugn och mikrovågsugn har många fördelar men kan vara lite dyrare än kombinerad spis och ugn. Diskmaskin kan vara en tråkig utgift men underlättar vardagen, framför allt om ni är flera. Det finns många olika lösningar när det kommer till diskmaskiner. Du kan välja mellan inbyggda och fristående diskmaskiner. Här är det oftast utrymmet som sätter begränsningar.

 

Paketlösningarna kan vara ett prisvärt alternativ

Många butiker som säljer vitvaror har många förmånliga paketlösningar. Det kan vara endast kyl och frys men det kan även vara paketlösningar som inkluderar spis, ugn och exempelvis diskmaskin. Fördelarna är att priserna kan vara förmånligare och att du får samma tillverkare till alla vitvaror. Det ger inte bara ett enhetligt intryck utan gör det smidigare om något som skulle gå sönder. Då har du i regel samma garantier och behöver bara kontakta en leverantör om något skulle inträffa. Du får också en smidigare leverans när allt ingår och du slipper sitta och fundera på det estetiska. En del kylskåp har funktioner som möjlighet att kunna fylla på dricksvatten, göra iskuber och andra finesser. Här är det viktigt att du kontrollerar om de behöver kopplas ihop med vattenledningarna. Då behöver du ta hjälp av ett företag som hjälper dig vid installationen.