Inspiration till äldre kök!

Om du bor i ett äldre hus och vill rusta upp ditt nuvarande kök eller om du vill renovera ditt nuvarande kök för att se ut mer som ett 30-talskök hittar du all nödvändig inspiration och information nedan.

Rusta upp och bevara ett äldre kök

Att bo i ett äldre hus innebär inte nödvändigtvis att du måste bevara köket i samma stil eller på det sätt som köket byggdes från början. Det finns många fina exempel på moderna kök som är i en mer modern stil som passar alldeles utmärkt också i ett äldre hus. Om du däremot vill bevara känslan av ett äldre kök i kombination med moderna och praktiska vitvaror och liknande går det minst lika bra.

Det är lite av en balansgång för dig som vill bevara ditt äldre kök, men samtidigt ha moderna och funktionella vitvaror och liknande. Det kräver lite planering och en hel del research och det ena utesluter inte det andra. Ett bra tips är att tänka mycket på vilka färger och mönster som var trendiga under den tidsperiod som du vill efterlikna precis som på köksrenoveringstockholmslän.se. På det sättet kan du om inte annat återskapa samma känsla som under den befintliga perioden. Du kan också välja att införskaffa vitvaror och andra produkter som påminner om dem som var aktuella under den tidsperiod som du vill utforma ditt kök efter.

Det kan också vara en bra idé att titta på bilder, om det finns några, av hur köket såg ut i original. På det sättet får du en bra bild över vad som gällde när det begav sig, särskilt om köket genomgått en rad olika renoveringar däremellan. På samma sätt kan du tänka om köket är i ursprungligt skick, men väldigt nergånget. Försök att ta till vara på de detaljer som utmärker hur köket ser ut och fräscha upp allt som går. Du kan också försöka dig på att bara byta ut och förändra det nödvändigaste.

Hitta inspiration till äldre köksmodeller

Om du bor i ett modernare hus och längtar efter ett kök av äldre modell går det naturligtvis att lösa också. Det finns dessutom hur mycket inspiration som helst att ta del av. För det första kan det vara roligt att göra research på ett museum eller bland gamla filmer, på det sättet kan du få en bild av hur äldre autentiska kök såg ut.

Samtidigt kan du också låta dig inspireras av filmer, böcker och fiktiva kök. Det ger också en bra grund att stå på när du väl bestämmer dig för vilken typ av kök du vill ha. Kanske vill du ha ett kök som påminner om det i Lotta på Bråkmakargatan eller i Madicken.