Gör ditt kök hållbart genom badrumsrenovering

Ditt kök är förmodligen det mest använda rummet i ditt hem. Om du planerar en renovering, använd dig av dessa ovanligt hållbara material som kommer att göra hjärtat i ditt hem starkt, vackert och hållbart.

Bänkskivor i kvarts

Låt oss börja med den yta som tar flest smällar. Det finns massor av vackra bänkskivmaterial där ute på marknaden, från träblock till underbara stenbrottsplattor, men nästan ingenting presterar bättre på lång sikt, dag efter dag, utan krångel, än vad kvarts gör. Du kan välja ett mönster som nästan inte kan skiljas från natursten, eller så kan du gå med ett mer modernt monokromatiskt utseende i praktiskt taget alla nyanser. Det fantastiska med kvarts är att det aldrig behöver tätas, det motstår repor, värme och syror och det är superstarkt.

Marmoleumgolv

Tillverkad på linolja (som kommer från linplantsfrön), kalksten, trämjöl och jute. Marmoleum är miljövänligt och tufft som tusan. Det finns i ark och i plattor, och det finns oändligt med färger och mönster att välja mellan. Om du har barn och husdjur kan du inte gå fel med detta golvmaterial som bara skrattar åt vatten, skrapor och smuts. Dess egenskaper gör att det även stöter bort damm, så det är lätt att städa. Ett mindre miljövänligt, men lika hållbart material, är lyxig vinylplatta. Vinyl kan ge dig ett utseende som liknar träplankor. Båda är prisvärda och väldigt hållbara alternativ för ditt kök.

Hållbara köksskåp

Det finns många faktorer som avgör kvaliteten och hållbarheten hos ett köksskåp, men en bra start är att begränsa dina val till seminanpassade eller anpassade skåp. Skåp redo att montera eller färdiggjorda skåp är billigare, men de tenderar att vara av lägre kvalitet och håller inte alls lika längre. De flesta skåp är tillverkade av någon typ av konstruerad träprodukt, som spånskiva eller plywood. Dessa produkter tillverkas till olika kvalitetsnivåer. Ytan du ser på utsidan av skåpet är ofta en plastyta som liknar trä. Alla kan vara hållbara alternativ. När du jämför köksskåpsmärken, se till att titta närmare på lådorna. Täta svansfogar är vanligtvis en bra indikation på ett hållbart skåp. Som med många inköp får du vanligtvis det du betalar för.

Mässingkranar

Din kökskran används förmodligen mest utav allt i köket, så den måste kunna ta regelbundet slitage från användning och rengöring. Leta efter en kran med en robust mässingskropp, som håller längre och står bättre mot kalk än andra metaller. Undvik kranar med billiga zinklegeringsfästen eller, ännu värre, plast. De håller helt enkelt inte. Välj en kran som motstår vattenfläckar och fingeravtryck. Spara det polerade kromet till badrummet.