Renovera ditt kök på en budget

Att renovera sitt kök är en process som många finner extremt överväldigande och skrämmande. Den största faktorn till dessa känslor är prislappen. En köksrenovering kostar pengar, det är inget som man kan sopa under mattan. Däremot så behöver ditt nya kök inte kosta dig den förmögenhet som det sägs att det gör. Med smarta val, mycket betänketid och en klar idé så kan din köksrenovering komma att landa på ett överkomligt pris. Här följer några tips som kan få din renovering att passa din budget:

Undvik stora förändringar

Om du är nöjd med ditt köks befintliga layout, lämna det som det är. Att behålla kökets layout är det första, säkraste sättet att spara pengar när du skall renovera. Ett av de vanligaste misstagen som resulterar i skyhöga utgifter är att riva ner väggar och konfigurera utrymmet, vilket vanligtvis kräver dyra arbetare att göra VVS- och elarbeten. Håll arbetskraftskostnaderna låga och byt inte plats på diskbänken, belysningen eller stora, installerade apparater utan goda skäl.

Materia

Välkonstruerade, slitstarka material som bättre klarar det tunga slitaget av förberedelser, matlagning och diskning är nästan alltid värda de extra pengarna. Speciellt ivriga hemmakockar kommer att vilja spendera mer på föremål som får mycket användning, särskilt de som kräver installation och är svåra att byta ut. Det är relativt enkelt och billigt att byta ut en mikrovågsugn, men att riva ut och installera en helt ny bänkskiva kräver mycket mer pengar och ansträngning. Välj en arbetsyta av högsta kvalitet första gången så behöver du inte spendera mer pengar efter ett år eller två när den ursprungliga skivan flisar eller har fläckar.

Utvärdera dina skåp

Få saker orsakar mer stress än nya köksskåp. En strategi är att använda befintliga om det är möjligt, särskilt när det är tillverkat av äkta trä och fortfarande befinner sig i gott skick. Färsk färg och ny hårdvara räcker långt för bara några tusen kronor om du kan stå för arbetet själv. För icke-praktiska personer är refacing också ett alternativ, som uppdaterar de utåt synliga delarna av befintliga skåp, dörrarna, sidopanelerna och de synliga delarna av skafferierna. Det är inte lika billigt som ett par färgbeläggningar, men kan göra att gamla, föråldrade skåp ser ut som helt nya fräscha skåp, utan den stora prislappen.

I vissa fall så måste skåpen bytas ut. Om de är slitna, gamla och högljudda så är det dags för nya. Gå in i IKEA, som har en hel drös med budgetalternativ när det kommer till köksskåp. De har enheter med mycket flexibilitet och europeisk hårdvara av god kvalitet för priset.